KOLEJ VOKASIONAL BETONG, SARAWAK

" KECEMERLANGAN, BERTEKNOLOGI, BERWAWASAN "

LAPORAN LAWATAN PANITIA SAINS 2011

Posted by PENGURUSAN LAMAN WEB KOLEJ VOKASIONAL BETONG on 03/03/2011


Panitia Sains Sekolah Menengah Vokasional Betong telah menganjurkan suatu lawatan sambil belajar pada hari Sabtu, 19 Februari 2011. Lawatan ini disertai 33 orang pelajar tingkatan 5 iaitu 5 Katering, 5 PK dan 5 PP. Lawatan ini diiringi oleh 3 orang guru iaitu Cikgu Liza anak Jutis selaku Ketua Rombongan, Cikgu Hamidah bt Ripin dan Cikgu Huang Tuat Lee. Lokasi lawatan adalah Kilang Kelapa Sawit Lubok Antu dan Empangan Hidroelektrik Batang Ai Lubok Antu.

Tujuan utama lawatan adalah untuk memenuhi sukatan pelajaran dalam matapelajaran sains tingkatan 4 dan 5 dan menimba pengetahuan tentang kerjaya dan potensi industri sawit juga kawalan penjanaan tenaga elektrik.

This slideshow requires JavaScript.

Advertisements

3 Responses to “LAPORAN LAWATAN PANITIA SAINS 2011”

  1. HaMiDaH RiPiN said

    Semoga lawatan seumpamanya akan dapat dilaksanakan lagi pada masa akan datang. Mudah-mudahan pelajar mendapat manfaat melalui aktiviti yang dijalankan. Terima kasih kepada pihak kilang kelapa sawit dan Sarawak Sinergy Lubok Antu yang sudi menerima kunjungan daripada para pelajar SMV Betong. Terima kasih kepada semua guru yang terlibat.

  2. leveana said

    Ya……semoga lwatan seperti kami dulu terus dikekalkan, kerana bagi sayalah kita lihat secara “life” menyebabkan saya lebih mudah lagi utk hfal apa yg dipelajari.

  3. shirlyna said

    Memang best time lawatan Sains bersama kelas 5 kat,5ppn dan 5 pk…hrap lwatan sperti dapat diteruskan bagi memudahkan lagi pelajar memahami topik yg diajar.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: